Valgvors og boklansering: Det amerikanske marerittet

Invitasjon

Sted: Kulturhuset i Oslo, Youngs gate 6, 0181 Oslo

Tid: 17.30, 18. oktober

Trump skapte ikke dagens kaos, kaoset skapte Trump. Det er utgangspunktet for boken Det amerikanske marerittet – hvordan USA ble et splittet land, som følger den polariseringen av amerikansk politikk etter andre verdenskrig. Hvem hadde hovedrollene i dette dramaet, og hva ønsket de å oppnå? Hvilke konsekvenser har det fått for dagens ordskifte, og USA som land?

I tillegg til bokprat, tar vi temperaturen på et av de viktigste mellomvalgene på lang tid. Noen uker før valget, ser vi på hvilke saker som dominerer valgkamp, mulige utfall fra valget, og veien videre. Tar demokratene tilbake flertall i Representantenes hus? Vil valgresultatet endre Det republikanske partiet? Hvordan vil Trump eventuelt regjere uten flertall i Kongressen?

Du møter:
• Thor Steinhovden,rådgiver i Agenda og forfatter av boken Det amerikanske marerittet – hvordan USA ble et splittet land
• Heidi Taksdal Skjeseth, tidligere USA-korrespondent for Dagsavisen, og forfatter av boken Løgn. Hvorfor Trump lyver og hva det gjør med oss.
• Eirik Bergesen, USA-kommentator og tidligere diplomat i Washington
• Vårin Alme, statsviter og kommentator på Amerikanskpolitikk.no
• Ingerid Salvesen, frilansjournalist og programleder i podcasten DuVerden! (ordstyrer)

 

Meld deg på arrangementet!