Løftebrudd fra Frp


En eksostrio kan ta makten i Bergen.
Bompengesatsingen er et gigantisk løftebrudd fra Frp

For en som er oppvokst i Åsane-køen, er det ikke så underlig at hverdagsbilismen har politisk kraft. Men kombinasjonen av Trym Aafløy og Høyres sug etter makt var mer enn de fleste kunne forestille seg.

Hvilke partier er skyld i bompengepartiets vekst? Hvorfor har opprøret blitt så voldsomt? 

Lokale politikere og nasjonale politikere peker på hverandre. Arbeiderpartiet peker på Høyre, Frp peker på Arbeiderpartiet. Det er like før det må skrives ut sykemeldinger for slitne pekefingre.

Sannheten er at absolutt alle partiene burde pekt på seg selv.

Også Frp, som tradisjonelt har vært mot bompenger, eier sin del av skylden. De har en samferdselsminister som pøser på med kostbare, bompengefinansierte prosjekter.

Frp er nå det siste partiet som er hardnakket mot veiprising. Det er ikke en perfekt løsning, men likevel bedre enn dagens bomstasjoner, som kan ramme tilfeldig basert på hvor huset ditt ligger.

Er veiprising en løsning?

Samtidig nekter ministeren å utrede veiprising, som ville fjernet alle bomstasjonene.

På de fleste områder er Frp for flat beskatning, som bompenger også er. Sånn sett er bompenger egentlig erketypisk for Frps økonomiske filosofi.

Men bompenger er upopulært. Og det er Frps filosofi å kjempe mot alt som er upopulært.

Frp er nå det siste partiet som er hardnakket mot veiprising. Det er ikke en perfekt løsning, men likevel bedre enn dagens bomstasjoner, som kan ramme tilfeldig basert på hvor huset ditt ligger.
Veiprising gjør at man betaler for det man bruker.
Det ville skaffet balanse i spleiselaget. Enn så lenge settes det bompengerekord hver eneste dag, med Frp-driftende bompengestasjoner. Mange velgere ser det som et gigantisk løftebrudd. Etter seks år i maktens korridorer er det også mange Frp-velgere som er desillusjonerte, som åpner et rom for nye bevegelser som bompengepartiet.


Forrige
Norge trenger friske tanker og ideer
Back To Top