Lasse Josephsen om nettets mørke hull


Det er ikke mange i Norge som har god oversikt over incels, darkcells og alt det andre mørke rotet på nettets ytre høyre kant. Lasse har det.

Det er ikke mange i Norge som har god oversikt over incels, darkcells og alt det andre mørke rotet på nettets ytre høyre kant. Lasse har det. 

Hør ukas episode ved å klikke play i vinduet under:


Denne podcasten er laget av Espen Goffeng, i samarbeid med Agenda. Goffeng er ansvarlig for innholdet. Espen tar veldig gjerne imot tips om hva folk vil høre om og hvem de vil høre det fra. Samt ris og ros på Facebook-siden. 


Hva har de gjort feil? 

Hovedfokuset i podcasten vil helt klart være på problemene sosialdemokratiske partier sliter med rundt omkring. Deres nedgang er bekymringsverdig. Hva har skjedd med dem, og hva har de gjort feil? Sosialdemokratiets partier er i jo forvitring i mange europeiske land, og ytre høyre styrker seg. Labour er – etter et elendig EU-valg - i full fart på vei inn i nye interne stridigheter. Hvorvidt de vil være i stand til å vinne et valg i nær fremtid virker å være avhengig av om deres motstandere skyter seg selv i foten med et enda større kaliber enn de selv gjør. Sverigedemokratene er sannsynligvis ikke ferdige med å vokse, og 

"sosserna" i Sverige har gjort sitt dårligste valg siden begynnelsen av 1900-tallet. AfD er på fremmarsj, og de nye sjokkerende tallene Bundestag nettopp har frigitt om kriminalitet og integrering kommer ikke til å stoppe denne veksten. EU-parlamentet går mot høyre. Macron er IKKE en seier for venstresiden. Og i løpet av et knapt år ble han byttet ut som «Europas nye ansikt» til fordel for Matteo Salvini. Det er krise i Europa. I USA klarer Demokratene ikke helt å hamle opp med Trump, som ligger på samme nivå av popularitet som Obama gjorde på samme tid i sitt opphold i Det hvite hus.


 Et åpent spørsmål 

Hvorvidt Arbeiderpartiet igjen vil bli det statsbærende partiet det en gang var er et åpent spørsmål. Ifølge professor i politikk  Matthew Goodwin er vi nå inne i en fase hvor det ikke bare er snakk om hvordan disse partiene skal komme tilbake til sin gamle plass. Men også om hvordan de i det hele tatt skal overleve over lang tid. 

Hva har skjedd? For å finne ut dette, vil podcasten konsentrere seg om det viktigste spørsmålet alle disse partiene burde spørre seg: hva i all verden har de gjort feil? 

Forrige
Norge trenger friske tanker og ideer
Back To Top