Sigrun Aasland, Stian Bromark og Ola Magnussen Rydje begynner alle i Agenda (Foto: Agenda, Fredrik Bjerknes, Hans Dalane-Hval)|

Agenda styrker stallen


Tankesmien Agenda styrker mannskapet ytterligere med ny fagsjef, redaktør og rådgiver.  Med ansettelser av Stian Bromark, Sigrun Aasland og Ola Magnussen Rydje satser Agenda på å bidra ytterligere til det offentlige ordskiftet. Den faglige styrkingen kommer samtidig som et titalls ulike forbund og foreninger, både i og utenfor LO, nå gitt økonomisk støtte til Agenda.

Redaktør for nytt nettmagasin

Stian Bromark begynner i Agenda 1. juli 2015, og blir redaktør i det nye nettidsskriftet AgendaMagasin. Bormark har bakgrunn fra Ny Tid, Dagbladet og Dagsavisen, der han de siste tre årene har jobbet som debatt- og kommentarredaktør. Bromark har også jobbet som forlagsredaktør i Cappelen Damms dokumentaravdeling. Han har skrevet seks sakprosabøker, den siste er «Selv om sola ikke skinner» (2012) og handler om 22. juli. – Vi skal lage Noregs viktigaste og mest vitale nettstad for sentrum-venstre, sier Bromark til Klassekampen. Agenda ønsker å lansere magasinet i løpet av høsten. De som ønsker å bidra til dette arbeidet kan kontakte Stian via e-post med forslag og innspill.

Fagsjef med lange tanker

Sigrun Aasland har allerede startet som fagsjef i Agenda, og skal i denne rollen lede vårt utrednings- og analysearbeid. Hun kommer fra stillingen som daglig leder i Damvad Norge. I et intervju i Klassekampen lørdag 13. juni sier Aasland at tankesmier er nødvendige fordi de politiske partiene ofte blir stående i dagspolitikken. – I partiene må en alltid være på ballen. Det er ikke der du kan tenke de lange tankene. Derfor er det behov for Agenda, seier Aasland. Aasland har tidligere jobbet i ulike rådgiverstillinger i Norfund, Pöyry Management Consulting og i Verdensbanken. Agendas fagsjef har også erfaring som politisk rådgiver for SVs stortingsgruppe og som leder for Norsk studentunion.

Styrking av det faglige utredningsarbeidet

Aasland og Bromark får selskap av Agendas nye rådgiver Ola Magnussen Rydje. Han kommer fra stillingen som politisk rådgiver i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), hvor han har jobbet med samfunnskontakt, analyse og kommunikasjon. - Siden Agenda ble startet har jeg fulgt tankesmien med stor interesse. Jeg gleder meg til å være med på utvikling av en politikk på områder som for eksempel utdanning, industri og næring. Det finnes gode løsninger for både vekst og velstand i sentrum-venstre. Jeg gleder meg til å jobbe for et samfunn med små forskjeller og store muligheter, sier Rydje. Før NHO har Ola vært aktiv i studentbevegelsen, som leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) og i Velferdstinget i Trondheim.

Forbund og foreninger støtter Agenda

I sammenheng med nyansettelsene skriver Klassekampen at et titalls ulike forbund og foreninger nå har gitt tilskudd til Agendas virke. Marte Gerhardsen sier til avisen at dette er svært viktig for organisasjonen. – Det betyr utrolig mye. Vi er jo avhengig av at folk tror på oss. Nå ser vi at flere av de som var litt avventende i starten har fått tillit til at vi gjør en god jobb, forteller Gerhardsen. Ønsker du å støtte Agendas arbeid med å styrke det offentlige ordskiftet gjennom kunnskapsformidling, utredninger, meningsutveksling og forslag til nye politiske løsninger? Send AGENDA til 2434 og bidra med 200 kroner, eller send AGENDAVENN til 2434 og bidra med 100 kroner i måneden.
Forrige
Norge trenger friske tanker og ideer
Back To Top