Foto: Åsa Maria Mikkelsen

Se møtet om norsk mat Publisert:

Se Agendamorgen om Norsk mat her live fra  mandag 4. mai klokken 0800-0900.

 

 

Stream frokostmøtet her:


Folk vil ha norsk mat. Som samfunnsborgere sier vi til og med at vi kan betale ekstra for den. Som velgere er vi for støtte til norsk landbruk. Og det er tverrpolitisk enighet om at vi vil ha norsk matproduksjon. Samtidig som alle heier, går produksjonen av norsk mat ned.

AgriAnlayse og Tankesmien Agenda inviterer til Agendamorgen der vi skal snakke om norsk mat med utgangspunkt i oss som skal handle og spise den. Hva forventer vi av maten vår, hva er viktig for oss, og hva er forutsetningen for at vi aksepterer høyere pris på norske matvarer?

Vi vil også snakke om hva som utfordrer og hva som må gjøres av politiske grep for å sikre en bærekraftig, forbrukervennlig og framtidsretta matproduksjon i Norge.

Christian Anton Smedshaug, daglig leder AgriAnalyse, presenterer status for norsk matproduksjon. Vi legger også frem en fersk undersøkelse som viser befolkningens holdninger til norsk mat og matproduksjon.

I panelet:
Trygve Slagsvold Vedum, leder av Senterpartiet
Knut Storberget, landbrukspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet
Joacim Lund, journalist i Aftenposten
Unni Kjærnes, seniorforsker på Statens institutt for forbruksforskning (SIFO)

Møteleder: Marte Ramborg, Tankesmien Agenda

Frokost serveres fra kl. 07.30.

”Verdien av norsk mat” er et fellesprosjekt mellom AgriAnalyse og Tankesmien Agenda. Prosjektet finansieres av Felleskjøpet Agri, LO/Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelforbund (NNN) og NorgesGruppen.

Bildekreditering: Miljøpartiet de grønne, Flickr CC.