Se konferanse om æresvold her Publisert:

Norske politikere har hatt berøringsangst for temaet for lenge, og at det nå er på tide å gjøre en bedre innsats mot æresvold i Norge.

Æresvold og sosial kontroll har igjen blitt et brennhett tema i Norge, drevet frem av samfunnsdebattanten Shabana Rehman, filmregissør Iram Haq og hennes film Hva vil folk si, unge stemmer som De skamløse jentene Amina Bile, Sofia Srours og Nancy Herz, og mange flere.

Minoritetskvinner som kjemper for sin frihet trenger et fellesskap som heier på dem, sa nylig Trine Skei Grande. Jan Bøhler har advart om vi trenger en kraftig vekker om æresvold her i landet.

Under lanseringen av Wenche Fuglehaugs bok Æresvold i Norge – det store sviket i oktober uttalte Marte Gerhardsen, leder i Agenda, at norske politikere har hatt berøringsangst for temaet for lenge, og at det nå er på tide å gjøre en bedre innsats mot æresvold i Norge.

Med en halvdagskonferanse onsdag 29. november håper LiM og Agenda å sparke i gang en slik mer målrettet innsats mot æresvold. Vi samler derfor en mengde aktører til en arbeidskonferanse i Oslo, onsdag 29. november. Konferansen er fulltegnet (presse behøver ikke å forhåndsregistrere seg).

Du hører fra:

– Iram Haq, filmskaper og samfunnsdebattant
– Shabana Rehman, samfunnsdebattant og aktivist
– Geeti Amiri, forfatter, programleder, og en av de danske skamløse
– Ragnhild Bjørnebekk, forsker ved Politihøgskolen (PHS)
– Anja Bredal, forsker ved NOVA, seksjon for forskning om Barndom, familie og barnevern (HiOA)
– Marte Gerhardsen, leder i Agenda
– Dana-Æsæl Manouchehri, generalsekretær i LiM
– Barbara Mendel, Counsellor at the Canadian Embassy in Oslo

Plenumsbiten av konferansen streames her fra 0900: