Søk deg til Agenda-akademiet våren 2019 Publisert:

Samfunnet står overfor en rekke endringer, utfordringer og store oppgaver. Hva kan løses med politikk og hvordan?

Vi arrangerer Agenda-akademiet for politisk interesserte og samfunnsengasjerte, unge mennesker mellom 20 og 35 år, for femte gang våren 2019. Det blir fire tematiske helgesamlinger der vi blant annet vil diskutere demokrati, ulikhet, velferdsstat, arbeidsliv, næringsliv og internasjonale forhold.

IMG_9620

Vi lever i en ustabil tid på den internasjonale arenaen der maktbalansen endres. USA styres av en populistisk og korttenkt leder og handelskrig er på nytt blitt en aktuell problemstilling. Kinas økonomi vokser raskest i verden. Europa preges av en bølge av populisme og sterke motkrefter til liberale demokratiske verdier.

Også her hjemme står vi overfor store og utfordrende spørsmål som blir viktigere i tida som kommer. Hvordan sikrer vi at framtidig verdiskaping kommer alle til gode og for at flest mulig får leve frie liv? Hva er egentlig rettferdig og hvordan fordeler vi? Hvordan skal vi sørge for vekst, deltakelse og velferd i framtida også? Hvilken plass bør Norge ta i verden?

DSC09287

Praktisk informasjon

Som deltaker får du møte en rekke interessante foredragsholdere fra politikken, akademia, næringslivet og organisasjonslivet. I tillegg får du øvelse i å delta i samfunnsdebatten. Samlingene vil foregå i Oslo og omegn følgende datoer i 2019

26. – 27. januar
2. – 3. mars
30. – 31. mars
27. – 28. april (med overnatting)

DSC09247

Den siste helgen er med overnatting (på Utøya). De tre andre helgene er det program fra ca. kl. 09.00 – 17.00 begge dager, samt middag/sosialt samvær lørdag kveld.

Av deg forventer vi at du stiller forberedt til alle samlingene, og at du bidrar og deltar på oppgaver underveis. Du vil få utdelt pensum til hver samling og få oppfølging og tilbakemelding underveis på praktiske oppgaver. Akademiet har en egenandel på 1200 kroner. Det dekker reise, opphold, mat og pensum.

DSC09254

Slik søker du

Interessert? Send søknad og CV med informasjon om deg selv og hvorfor du søker på akademiet til akademi@tankesmienagenda.no innen 3. desember 2018. Søknad og CV sendes i ett dokument (pdf med ditt navn i dokumentnavnet). Øverst i søknaden skriver du navn, alder, yrke, utdanning og hvor du kommer fra og bor.

Frist: 3. desember. Vi besvarer søknadene før jul.

Spørsmål? Ta kontakt med Hannah eller Tiril. Vi ser frem til å høre fra deg!

 

Agenda-akademiet våren 2018 besøkte Raufoss industripark

Agenda-akademiet våren 2018 besøkte Raufoss industripark

Hva mener tidligere deltagere?

«En fantastisk møteplass, fantastisk påfyll og en oppvåkning. Det jeg elsker aller mest er at jeg blir fremtidsoptimist mens jeg får alle dystopiene forklart» – Goran Obad, alumn våren 2018

«Agenda-akademiet har vært en utrolig lærerik opplevelse, i tillegg til en unik mulighet til å møte samfunnsengasjerte mennesker med vidt forskjellig bakgrunn. Vi har diskutert aktuelle problemstillinger om ulikhet, rettferdighet, arbeidsliv og økonomi med de fremste forskerne og samfunnsdebattantene i Norge» – Fredrick Tønsvoll Mortvedt, alumn høst 2017

Foredrag ved Marte Gerhardsen

«Agenda-akademiet var enda mer givende enn jeg hadde trodd da jeg søkte! Deltakerne og foredragsholderne har utfordret meg og mine meninger – og jeg tror jeg har utfordret noen av deres standpunkter også» – Martine Melgård, alumn vår 2017.

«På Agenda-akademiet var det fokus på utfordringer i vår tid. I tillegg til et veldig godt program, ligger styrken i sammensetningen av folk med ulik erfaring og utgangspunkt, som gjennom diskusjoner kan lære av og inspirere hverandre. Jeg sitter igjen med mange nye perspektiver» – Hildegunn Gutvik, alumn høst 2017

Foredrag ved Hilde Nagell, rådgiver i Agenda

«Jeg hadde forventet å møte en tropp ungdomspolitikere, men deltakerne viste seg å være en god blanding høykompetente folk fra kultursektoren, næringslivet, media og forvaltningen – en veldig positiv overraskelse» – Rasmus H. Sandvik, alumn vår 2017.

IMG_7682

«En super plass for meningsbrytning, politikkutforming og ikke minst for oppdatert innsikt i viktige samfunnsspørsmål» – Henrik Thorgersen Tveter, alumn høsten 2017