Ny podcast: Goffeng på leting Publisert:

Har du fått med deg podcasten “Goffeng på leting”? Laget av Espen Goffeng, i samarbeid med Agenda. 

Den nye podcasten “Goffeng på Leting” skal snakke om litt av hvert som har med kultur, samfunn, politikk og økonomi å gjøre. Men Goffeng skal også innom kjønnsdebatt, historie, ytringsfrihet, innvandring, nasjonalisme, menneskenaturen, klima og humor.

Første episode er nå ute. Lytt til intervjuet med Halvor Finess Tretvoll her!

Espen tar veldig gjerne imot tips om hva folk vil høre om og hvem de vil høre det fra. Samt ris og ros på Facebook-siden.

Hva har de gjort feil?

Hovedfokuset i podcasten vil helt klart være på problemene sosialdemokratiske partier sliter med rundt omkring. Deres nedgang er bekymringsverdig. Hva har skjedd med dem, og hva har de gjort feil? Sosialdemokratiets partier er i jo forvitring i mange europeiske land, og ytre høyre styrker seg. Labour er – etter et elendig EU-valg – i full fart på vei inn i nye interne stridigheter. Hvorvidt de vil være i stand til å vinne et valg i nær fremtid virker å være avhengig av om deres motstandere skyter seg selv i foten med et enda større kaliber enn de selv gjør.

Sverigedemokratene er sannsynligvis ikke ferdige med å vokse, og “sosserna” i Sverige har gjort sitt dårligste valg siden begynnelsen av 1900-tallet. AfD er på fremmarsj, og de nye sjokkerende tallene Bundestag nettopp har frigitt om kriminalitet og integrering kommer ikke til å stoppe denne veksten. EU-parlamentet går mot høyre. Macron er IKKE en seier for venstresiden. Og i løpet av et knapt år ble han byttet ut som «Europas nye ansikt» til fordel for Matteo Salvini. Det er krise i Europa.

I USA klarer Demokratene ikke helt å hamle opp med Trump, som ligger på samme nivå av popularitet som Obama gjorde på samme tid i sitt opphold i Det hvite hus.

Et åpent spørsmål

Hvorvidt Arbeiderpartiet igjen vil bli det statsbærende partiet det en gang var er et åpent spørsmål. Ifølge professor i politikk  Matthew Goodwin er vi nå inne i en fase hvor det ikke bare er snakk om hvordan disse partiene skal komme tilbake til sin gamle plass. Men også om hvordan de i det hele tatt skal overleve over lang tid. Hva har skjedd? For å finne ut dette, vil podcasten konsentrere seg om det viktigste spørsmålet alle disse partiene burde spørre seg: hva i all verden har de gjort feil?

VI ANBEFALER OGSÅ..

  • Dette er et bedre alternativ enn bompenger

    Veiprising bør innføres heller før enn siden. Det er mer effektivt og mer...

    Les mer...
  • Næringslivet trenger mer drahjelp

    Næringspolitikk er i vinden. Det er ikke så rart. For å finansiere velferden...

    Les mer...