Trygve Svensson er ny leder i Tankesmien Agenda. Fotograf: Selma (9).

Møt Agendas nye leder Publisert:

Trygve Svensson (40) ny leder av Tankesmien Agenda.

Svensson har doktorgrad fra universitet i Bergen og har blant annet vært statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet og rådgiver på Stortinget for Arbeiderpartiet. Han kommer til Agenda fra jobben som rådgiver for konsernsjef Eldar Sætre i Equinor.

– Jeg vil bidra til debatter som er forankret i ekte kunnskap, fag og fakta, og som handler om livene våre. Hva er de neste stegene for velferdssamfunnet vårt, hvordan skal vi ha det på jobben, skolen og fritida? Dette er avgjørende, sier Svensson.

Agendas nye sjef er fra Bergen, og bor i dag på Nesodden med kone og tre barn. Han ser fram til å komme «hjem» til et miljø som forener de tingene han brenner sterkest for: kunnskap, forskning og politikk.

– Det har vært utrolig spennende å jobbe tett på en av de største industrilederne i Norden. Men for meg har det alltid vært politikk som er viktigst. Jeg gleder meg til å komme enda tettere på den brede samfunnsdebatten, sier Svensson.

Sentrum venstre

– Trygve er en komplett kandidat. Han har erfaring både fra forskning og kunnskapsmiljøene, han har god erfaring fra politikken, og fra næringslivet, sier styreleder i Agenda Geir Lippestad

Han understreker at den nye lederen er en person som ser ting fra ulike sider, og har nettverk i en rekke miljøer. Svensson begynte sin politiske løpebane i SV,

– Trygve er en brobygger, og han skal fortsette arbeidet med å sy sammen sentrum-venstre, finne felles ståsteder og verdier, sier Lippestad.

Den nye lederen begynner i Agenda i løpet av høsten.

– Vi gleder oss veldig til å få Trygve på plass. Vi har samarbeidet med ham tidligere, og kjenner ham som en klok, kunnskapsrik og raus person. I tillegg er han veldig hyggelig, det er en viktig lederegenskap, sier fungerende leder Kaia Storvik.

Les også:
– Dagbladet 3. september 2018 «Dette er tenketanken Agendas nye leder» 
– Klassekampen 4. september 2018 «Gir ikke opp sentrum»

VI ANBEFALER OGSÅ..

 • Meld deg på Agendas nyhetsbrev

  Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyheter fra Agenda, og informasjon om våre...

  Les mer...
 • Kofi Annan på sitt beste – og sitt verste

  Under Kofi Annans ledelse ble militære intervensjoner en del av FNs arsenal....

  Les mer...
 • Yascha Mounk til Norge

  Harvard-forskeren Yascha Mounk kommer til Norge torsdag 15. november.

  Les mer...
 • Anne Beathe Tvinnereim til Agenda

  Anne Beathe Tvinnereim blir ny rådgiver i Agenda.

  Les mer...