Foto: Flickr, Cc, Senterpartiet

Anne Beathe Tvinnereim til Agenda Publisert:

Anne Beathe Tvinnereim blir ny rådgiver i Agenda.

I oktober begynner nestleder i Senterpartiet, Anne Beathe Tvinnereim, som rådgiver i Tankesmien Agenda. Tvinnereim kommer fra jobben som underdirektør i Norad.

Vi er utrolig glade for at Anne Beathe vil jobbe hos oss. Vi gleder oss veldig til hun begynner, sier fungerende leder Kaia Storvik.

– Hvorfor er Tvinnereim riktig person for Agenda?

Anne Beathe har en unik fagkompetanse og politisk innsikt, og en bredde som passer veldig godt med de viktigste temaene vi jobber med hos oss: hvordan politikken kan sikre en bærekraftig velferd, små forskjeller og gode liv i hele landet, sier Storvik.

Tvinnereim har som nestleder i Sp vært med på flere prosjekter i regi av Agenda tidligere.

Det har vært veldig givende. Personlig har jeg veldig god erfaring med hvordan Agenda har jobbet med nettverksbygging på sentrum-venstre-siden. Det er ingen hemmelighet at jeg mener det rødgrønne alternativet er det beste politisk, og jeg mener Agenda kan bidra her, sier Tvinnereim til Nationen.

Det et viktig mål for Agenda å være nyttig for partiene i sentrum-venstre. Her vil selvsagt Anne Beathe være en viktig ressurs, avslutter Kaia Storvik, fungerende leder i Tankesmien Agenda.

    Fakta

  • Om Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim

    Tvinnereim er nestleder i Senterpartiet. Hun innehar en master i statsvitenskap fra UiO, og har også studert i New Zealand, Ecuador, Portugal og Costa Rica. Hun snakker spansk og portugisisk, har gått Utenriksdepartementets aspirantkurs, vært førstekonsulent i WTO-seksjonen i Utenriksdepartementet og ambassadesekretær ved Norges ambassade i Maputo i Mosambik. Hun har sitte i en rekke utvalg i Senterungdommen, og ledet organisasjonen fra 2000–2002. Hun har vært politisk sekretær i Senterpartiet 1998–2000, og Senterpartiets stortingsgruppe 2002–2005. Tvinnereim var vikarierende politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet i 2006, og var fra 2011 Statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet.