Pikettys Kapital og ideologi forklart


Kveldsmøte på Litteraturhuset 9. januar 19.00-20.30
SISTE OM INNGANG: Det er stor interesse for arrangementet. Vi har nå flyttet til Wergeland, den største salen på Litteraturhuset, og viser det i tillegg på storskjerm i kjelleren. Dermed har vi plass til de første 300 som møter opp. Vi åpner dørene ca 1815. Vi gjør også lydopptak av foredraget, det blir publisert på Agenda Magasins hjemmeside, trolig i løpet av fredagen.​ 

---

Thomas Pikettys bok "Kapitalen i det 21 århundre" fra 2013 ble en internasjonal bestselger, som fortsatt preger debattene om ulikhet verden over. I september kom oppfølgerboken "Kapital og ideologi", et kanskje enda mer ambisiøst verk, der den franske økonomen kartlegger ulikhetens politiske og ideologiske historie.
Siden boken er over 1200 sider lang og foreløpig bare finnes på fransk, er det få i Norge som har lest den. Historiker Kjetil Ansgar Jakobsen har gjort det, på oppdrag fra Agenda Magasin. 
I dette foredraget presenterer og diskuterer Jakobsen Pikettys analyse av ulikhetenes verdenshistorie, fra middelalderens føydalsamfunn til dagens hyperkapitalisme.
Etter foredraget leder Hannah Gitmark fra Tankesmien Agenda en spørsmål/svar-runde med foredragsholderen. 
Du kan også lese Jakobsens notat om Ulikhetenes verdenshistorie gratis her.
Det er ikke inngangspenger eller billett, heller ikke mulig å reservere plass. De første som møter opp, får plass. Vi gjør lydopptak av foredraget, det vil bli publisert på Agenda Magasins hjemmeside så snart det er klart.
Kjetil Ansgar Jakobsen er professor i historie ved Nord universitet, og spesialist på nyere fransk, tysk og norsk kultur- og idéhistorie.
Back To Top