Boklansering og debatt: Pengeland


Møt den kjente britiske journalisten Oliver Bullough på boklansering i regi av Res Publica og Agenda.


Bli med på en reise inn i Pengeland – et sted der de rike skjuler sin 
formue for å slippe skatt og de mektige utnytter systemet til å stjele. Det er et land hvor gigantiske summer flyttes rundt, utenfor all kontroll. De superrike lever globalt og pengene strømmer over grensene, der eventuelle kontrollinstanser ikke kan følge etter.

Gjennom alle historiene i boken fletter forfatter Oliver Bullough inn en rød tråd: Når finansinstitusjoner i Europa og USA har blitt sentre for hvitvasking, er noe fundamentalt galt med hvordan økonomien fungerer. Skatteparadiser, maltesiske pass, korrupsjon, amerikansk hemmelighold, skallselskaper i Panama, truster i Jersey, stiftelser i Liechtenstein − når de superrike på denne måten kan betale seg fri fra gjeldende lover og regler, undergraves demokratiet. 
 

Du møter: 
Oliver Bullough, journalist og forfatter av boken Pengeland
Marianne Marthinsen, stortingsrepresentant og forfatter av boka Rødt lys - det store skatteranet og hvordan vi kan stoppe det   
Kjersti Løken Stavrum, administrerende direktør i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier, og leder i PEN 
Hans Christian Holte, Norges skattedirektør 
- Catharina Bu, internasjonal rådgiver i Agenda (ordstyrer)

Hvorfor er det slik at rike selskaper og enkeltpersoner klarer å gjemme unna enorme verdier i skatteparadis? Hva gjør det med ulikhetene, tilliten i samfunnet, demokratiet og velferdsstaten? Og hva kan vi gjøre for å endre det?
 

Vel møtt til boklansering og debatt tirsdag 22. oktober på Kulturhuset (hovedrommet) i regi av forlaget Res Publica og Tankesmien Agenda. 

Pengeland er en rystende fortelling fra 2000-tallet om rikdom, makt og hemmelighold. 

«Du kan ikke forstå makt, rikdom og fattigdom uten å kjenne til Pengeland» 
– Simon Kuper, New Statesman

«En konsis, selvsikker bok … engasjerende, smart og underholdende … hvis du fortsatt har illusjoner om den frie kapitalismens mirakler, vil denne boken antakelig kurere deg» 
– Andy Beckett, The Guardian

Back To Top