Agenda i Aulaen: David Wengrow


David Wengrow gjester Agenda i Aulaen 19. oktober, på ett-årsdagen for lanseringen av suksessboken «The Dawn of Everything».

Tankesmien Agenda og Universitetet i Oslo inviterer til foredrag med David Wengrow, med påfølgende samtale med statsminister Jonas Gahr Støre, professor i antropologi Thomas Hylland Eriksen og postdoktor i samfunnsøkonomi Ragnhild Camilla Schreiner. I samtalen skal panelet diskutere hvordan en ny forståelse av verdenshistorien kan endre hvordan vi utformer dagens politikk og hvordan vi kan skape et fremtidig samfunn med mindre ulikhet.
David Wengrow er en av vår tids fremste arkeologer og tenkere, og er professor ved London University College. Han har i samarbeid med sin avdøde kollega og sosialantropolog David Graeber skrevet boken «The Dawn of Everything», hvor de presenterer store mengder av kjente og mindre kjente bevis på hvordan urgamle samfunn har organisert seg ulikt, til ulike tider.
Boken har satt verdenshistorien i nytt lys. Det klassiske narrativet om at samfunnet har utviklet seg lineært, hvor menneskene startet som jeger/sanker-samfunn, oppdaget jordbruket, sentraliserte seg, og utviklet seg til ulike sett byråkratisk styrte stater, utfordres i sin helhet. Historien er ujevn, går fram og tilbake. Bort og til siden. Dette tillater oss til å tenke nytt rundt utvikling, ulikhet og utforming av morgendagens samfunn.
PROGRAM:
08:30: Dørene åpner
09:00: Velkommen v/ Åse Gornitzka, prorektor, UiO
09:10: Foredrag v/ David Wengrow
09:50: Panelsamtale med:
• David Wengrow, professor i sammenlignende arkeologi, College of London
• Thomas Hylland Eriksen, professor i antropologi, Universitetet i Oslo
• Ragnhild Camilla Schreiner, postdoktor i samfunnsøkonomi, Universitetet i Oslo
• Jonas Gahr Støre, statsminister
• Samtalen ledes av Trygve Svensson, Leder i Tankesmien Agenda
10:30: Slutt
PRAKTISK INFORMASJON
Deltakelse på arrangementet krever påmelding.
Følg lenken her for påmelding.


Arrangementet krever fysisk deltakelse og vil ikke bli streamet. Foredraget og samtalen legges ut som lydfil i etterkant av arrangementet.
Foto bilde av Wengrow: Antonio Olmos
Foto Hylland Eriksen: Yngve Vogt/UiO
Foto Gahr Støre: NTB Kommunikasjon/Statsministerens kontor


Back To Top