Agendamorgen: EØS endrer norsk arbeidsliv – slik løser vi det.

Sted: Kulturhuset i Oslo, Youngs gate 6
Dato: 5. juni, kl. 08.00-09.00

Arbeidslivet i store enkeltbransjer er ikke til å kjenne igjen. Hva skyldes EØS-avtalen og hva skyldes norsk politikk? Hva kan politikere, arbeidsgivere og partene i arbeidslivet gjøre?

Norge og norsk økonomi har i stor grad klart å kombinere handel og åpne grenser med et trygt og godt arbeidsliv – for de fleste. De siste årene har imidlertid blitt tydeligere at vi ikke har tatt utfordringene som, særlig fri bevegelse av arbeidskraft og tjenester, har ført med seg. Utnytting av sårbare mennesker, bruk av innleie på bekostning av faste ansettelser, språk- og kommunikasjonsutfordringer og lite kontroll på HMS-forholdene, har gjort at sosial dumping sprer seg og at seriøse bedrifter blir utkonkurrert. Det taper vi alle på.

Den gode nyheten er at vi kan gjøre noe for å snu kursen. Det er store rom for norske politikere til å fortsatt skape verdens beste arbeidsliv.

Du møter:

  • Line Eldring, avdelingsleder, Fellesforbundet
  • Raymond Johansen, byrådsleder, AP
  • Nina Melsom, direktør, NHO
  • Tiril R. Halvorsen, rådgiver i Tankesmien Agenda
  • Trygve Svensson, leder i tankesmien Agenda

 

Vel møtt til frokostmøte i regi av Tankesmien Agenda, på Kulturhuset, 5. juni, kl. 08.00-09.00. Frokost serveres fra kl. 07.30. 

    Vi gir ikke ut e-postadressen din til andre tredjeparter, eller bruker den til formål du ikke har samtykket til. I nyhetsbrev du får av oss er det lenker for å melde deg av nyhetsbrevet og til personopplysninger. Du kan få innsyn i hvilke data som er registrert, og kan selv selv å fjerne eller oppdatere opplysningene. E-postadressen din lagres inntil du selv velger å fjerne dataene. Du kan lese mer om hvordan Agenda behandler personvernopplysninger her: https://tankesmienagenda.no/personvern/