De skamløses tid

Nationaltheatret, Antirasistisk Senter og Agenda inviterer til frokostmøte på 8. mars, kl. 0800: De skamløses tid! Meld deg på her.

8 mar 2017 - 08:00

Publikumsfoajeen, Nationaltheatret

De skamløses tid

Gratis inngang, men obligatorisk påmelding via Nationaltheatrets nettside.

Det er på tide å bli hørt, skrev Nancy Herz i Aftenposten i høst, om at mange fortsatt lever ufrie liv i Norge.

Hvilken rolle spiller normbryterne? Hvilke normer er det viktigst å bryte i dagens Norge? Hvordan skal vi vinne kampen om alles rett til selv å definere hvem vi er?

Velkommen til frokostmøte om «de skamløse»: De som har kjempet mot undertrykkende normer, på selveste kvinnedagen! Nationaltheatret, Antirasistisk Senter og Tankesmien Agenda inviterer til frokostmøte.

I forkant av møtet blir det kunstnerisk innslag med utdrag fra forestillingen Don Juan.

Kadra Yusuf, Sofia Srour og Lise Christoffersen diskuterer hvordan vi skal komme videre. Stadig flere unge fra minoritetsmiljøer trosser trange normer i egne miljøer. Det finnes lover og hjelpeapparat. Allikevel har vi langt igjen til kvinner og barn i alle miljøer har like muligheter til selv å velge i de viktigste spørsmålene i sine liv. Hva må skje i miljøene dette gjelder, og hva kan politikken og storsamfunnet gjøre?
Marte Gerhardsen, leder i tankesmien Agenda, leder samtalen.

Nancy Herz, Bushra Ishaq, Anja Breien og Luca Dalen Espseth vil snakke om hvordan de på ulike måter bryter med normer i egne miljøer eller i storsamfunnet, og konsekvensene det har hatt. Martine Aurdal, feminist og debattansansvarlig i Dagbladet er ordstyrer.

Frokosten serveres kl. 07.30. Møtet starter kl. 0800 og varer til ca 0930.

Gratis inngang, men obligatorisk påmelding via Nationaltheatrets nettside.